Polonya ve Slovakya'dan Almanya'ya AB fonu tepkisi

Slovakya Başbakanı Fico:- "Bölgesel farklılıkları eşitleyen fonları, AB siyasetinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz"- Polonya Başbakanı Szydlo:- "Fonların askıya alınması olasılığı, AB anayasasını açık bir şekilde ihlal etmek demek"

VARŞOVA (AA) - Polonya Başbakanı Beata Szydlo ve Slovakya Başbakanı Robert Fico, Almanya'nın, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin AB yardım fonlarından yararlanabilmelerini, "hukukun üstünlüğü" ilkesine bağlanması fikrinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Polonya-Slovakya Hükümetlerarası Zirvesi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fico, finansal bir konu olan AB fonları meselesinin siyasi savaş aracına dönüşmesinin çok tehlikeli olacağını belirtti.

Bazı üye ülkelerin birliğin bütçesine daha fazla katkıda bulunduğunu kabul ettiklerini ancak AB'nin dayanışma üzerine kurulu bir birlik olduğunu vurgulayan Fico, ''Bu yüzden biz prensip olarak bu aracın başka amaçlarla kullanılmasına karşıyız." ifadesine yer verdi.

İngiltere'nin AB'den ayrılması sonrası AB bütçesine katkının azalacağını, 2020-2026 AB bütçesi ile ilgili görüşmelere hazır olduklarını vurgulayan Fico, "Bölgesel farklılıkları eşitleyen fonları, AB siyasetinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz." dedi.

Szydlo da hükümetinin, bütçe ile ilgili sorunların çözümünde yer almaya hazır olduğunu ancak ulusal çıkarlarından taviz vermeyeceklerini belirterek, "Fonların askıya alınması olasılığı, AB anayasasını açık bir şekilde ihlal etmek demek." diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı