PKK operasyonunda gözaltına alınan HDP Beyoğlu ilçe başkanı dahil 3 kişi serbest

İstanbul'da, PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor'un da olduğu 7 kişiden 3'ü "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 4 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi

İstanbul'da, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 4 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor'un da olduğu 7 kişiden 3'ü "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 4 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürüten soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 9 Haziran'da İstanbul'un 8 ayrı ilçesinde 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Söz konusu soruşturma kapsamında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Bor'un da aralarında olduğu 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesindeki ifade işlemleri akşam saatlerinde tamamlanan 7 kişi, geniş güvenlik önlemleri arasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Aralarında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Bor'un da bulunduğu 3 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Diğer 4 şüphelinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

AKILLARA DURGUNLUK VEREN TUZAK
Eski SPK Yöneticileri ve BDDK Yetkilisi Tutuklandı
Kuyumcuyu soyan Moldovalı şahıs havalimanında yakalandı
Eve geldi, eşinin cansız bedeniyle karşılaştı
Afyon'da ’Asılsız ihbar’ ve tehdit çetesine operasyon