Petrol Ofisi'ni satışa çıkaran OMV'nin önceliği nakit

ANKARA (AA) - Petrol Ofisi'nin hisselerini satışa çıkaran Avusturya'nın OMV şirketinin önceliğinin nakit olduğu belirtildi.Avusturya'nın OMV şirketinin...

ANKARA (AA) - Petrol Ofisi'nin hisselerini satışa çıkaran Avusturya'nın OMV şirketinin önceliğinin nakit olduğu belirtildi.

Avusturya'nın OMV şirketinin Viyana'daki yetkilisi, AA muhabirine, düşen petrol fiyatlarının tüm petrol ve doğalgaz şirketleri kadar şirketlerini de etkilediğini söyledi.

Yatırımlara öncelik verilerek nakit oluşturmaya odaklandıklarını ifade eden yetkili, OMV'nin stratejik önceliklerini de değiştirdiğini kaydetti.

Petrol Ofisi'nin Türkiye'de yakıt dağıtımında çok önemli olduğuna işaret eden yetkili, cazip bir şirket olduğu için stratejik adım atmak isteyen birçok şirketin Petrol Ofisi'ni satın almak isteyeceklerini düşündüklerini vurguladı.

OMV, Petrol Ofisi'nin tamamını satışa çıkardığını resmi internet sitesinden duyurmuştu. Yapılan açıklamada, hisse satışı için danışman şirketlerle görüşmelere başlandığı bildirilmişti.

Türkiye'de bin 785 akaryakıt bayisine sahip olan OMV Petrol Ofisi, geçen yıl 10 milyon tonluk satış yaptığını açıklamıştı.

OMV, Petrol Ofisi'nin yüzde 54,17 hissesi için 2010 yılında Doğan Holding'e 1 milyar avro ödemişti.

AA

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası Bunu Yaptı Rekabet Kurulu'ndan Cezayı Yedi
51 Yıllık Otobüs Devine Konkordato Darbesi: 1 Yıl Süre Verildi
Ankara'da Kabak Çekirdeği Hasadı Başladı: Üretici Rekolteden Ne Bekliyor?
Karacabey Biberinde Hasat Sürüyor
Yargıtay'dan Emsal Mesai Kararı