Hatay’da iki farklı ilçede meydana gelen yangınlar korku dolu anlara neden oldu. İskenderun ve Arsuz ilçelerinde çıkan yangınlarda iki ev alevlere teslim oldu. Yangınlarda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, her iki evde de büyük çapta maddi hasar oluştu.
İlk yangın, İskenderun ilçesi Pirireis Mahallesi’nde bulunan müstakil bir evde çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden mahalle sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına aldı. Evde kimsenin bulunmaması olası faciayı önlerken, yapı kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Bir diğer yangın ise, Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde bulunan bir apartman dairesinde çıktı. Kısa sürede tüm daireyi saran alevler, içeride bulunan aile tarafından fark edilerek hemen itfaiyeye haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını hızla kontrol altına alarak soğutma çalışması gerçekleştirdi. Can kaybının yaşanmadığı yangında, ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yetkililer, her iki olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.