Pertevniyal, rekor kırmayı deneyecek

Pertevniyal Lisesi, 8 Ekim'de "En çok kişiyle mezunlar günü kutlama" kategorisinde rekor kırmaya hazırlanıyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından Pertevniyal Lisesi, 8 Ekim'de düzenlenecek etkinlikte katılımcı sayısıyla "En çok kişiyle mezunlar günü kutlama" rekoru kırmayı hedefliyor.

Pertevniyal Lisesi'nden Yetişenler Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, 145 yıllık mazisi ve 100 bine yakın mezunu bulunan Pertevniyal Lisesi'nde, 8 Ekim Pazar günü "Geleneksel Pilav ve Aşure Günü" düzenlenecek.

Pertevniyal Lisesi, mezunların davet edildiği etkinlikte, Prof. Dr. Orhan Kural'ın başkanlığındaki rekor tescil ve hakem heyeti tarafından denetlenen "Dünya Kampüs Rekorları" kapsamında "En çok kişiyle mezunlar günü kutlama" kategorisinde rekor kırmak için hazırlanıyor.

Etkinlikte, "Türkiye'nin en kapsamlı mezunlar portalı" olma iddiasındaki "https://www.vipertevniyal.com" da tanıtılacak.

Aydın Boysan ve Halit Kıvanç'ın da katılım göstermesi beklenen rekor denemesinde 1967 yılı mezunlarına 50. Yıl plaketleri takdim edilecek.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı