PAÜ'nün Mevlana Projesi kabul edildi

PAÜ, Türk ve Japon tekstil kullanıcılarının görsel ve duyusal tercihlerini araştıracak

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk ve Japon tekstil kullanıcılarının görsel ve duyusal tercihlerini araştıracak.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği öncelikli alanlarda Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı çerçevesinde 18 üniversiteden 19 farklı ülke ile yapılan 23 projenin kabul edildiği belirtildi.

PAÜ'nün projesinin, Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı çerçevesinde YÖK'e başvuran 153 proje arasından kabul edilen 23 projeden biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yürütücülüğünü PAÜ'den Doç. Dr. Yüksel İkiz'in yaptığı, Doç. Dr. Sema Palamutçu, Yrd. Doç. Dr. Buket Arık ve bir yüksek lisans öğrencisinin yer aldığı ekip ile Japonya Kyoto Teknoloji Enstitüsünden uzmanlar 'Türk ve Japon Tekstil Kullanıcılarının Görsel ve Duyusal Tercihleri" Projesi için araştırma yapacaklardır. Proje süresi 1 yıl olup, ekipler karşılıklı ziyaretlerde bulunacak proje, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yoluyla gerçekleştirilecektir. Yükseköğretim Kurulunda gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Yüksel İkiz katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hseyin Bağ tarafından proje sözleşmesi imzalandı."

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE