Parma'ya maddi yardım kararı

Kulüpler Birliği, Seri A takımlarından Parma'ya sezonu tamamlayabilmesi için 5 milyon avroluk yardım yapacak

ROMA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi Kulüpler Birliği (Lega Serie A), borç krizi içindeki Parma’ya sezonu tamamlayabilmesi için maddi yardımda bulunma kararı aldı.

Serie A’da mücadele eden 20 kulübün oluşturduğu birlik, bugün yaptığı olağanüstü toplantıda, içinde bulunduğu borç krizinden dolayı son 2 haftadır asgari giderlerini dahi karşılayamadığı için maçlara çıkamayan Parma’nın durumunu ele aldı.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio’nun, "Parma’nın sezonu tamamlaması için acil 5 milyon avro borç verilmesi" önerisi, Serie A Kulüpler Birliği’nde oya sunuldu. 16 kulübün olumlu oy verdiği oylamada, Cesena Kulübü ise öneriye karşı çıktı. Napoli, Roma ve Sassuolo kulüpleri ise oylamada çekimser kaldı.

İtalya’da Serie A’nın yayın hakkını elinde bulunduran Sky televizyonu, federasyona yazı göndererek son 2 haftadır ne kendi sahasında ne de deplasmanda maçlara çıkabilen sarı-mavili kulübün, kalan maçlarına çıkabilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etmişti.

- Hileli iflas soruşturması

Parma Kulübü'nde hileli iflas yapılmaya çalışıldığına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, kulübün eski başkanlarından Tommaso Ghirardi’den sonra eski yöneticilerden Pietro Leonardi’nin de soruşturulduğu öne sürüldü.

Leonardi ise henüz soruşturulmadığını ama yargı isterse bu konuda ifade vermeye hazır olduğunu söyledi. 

Spor Haberleri

Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe Yönetimine 217 No'lu Loca Tepkisi
Konyaspor Maçı Sonrası Loca Krizi
Kerem Aktürkoğlu'nun Son Durumu Belli Oldu
Seydişehir 1955 Alüminyum Spor Savunmayı Sağlama Aldı
Konyaspor Galibiyeti Sonrası İsmail Kartal'dan Transfer ve Sakatlık Açıklaması