Paris'te "tatlı" defile

Paris Çikolata Fuarı'nda çikolata kıyafetlerle defile düzenlendi

PARİS (AA) - Uluslararası Paris Çikolata Fuarı'nda düzenlenen defilede çikolatadan yapılan kıyafetler sergilendi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Porte de Versailles salonunda bu yıl 22'ncisi yapılan ve yaklaşık 500 firmanın katıldığı fuarda farklı firmaların tasarımlarından oluşan defile büyük ilgi gördü.

Fuarın dikkat çekenleri Japon çikolatacıları oldu. Firmaların çikolatadan yaptığı değişik figürler ve heykeller ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 1 Kasım’a kadar açık olan fuarı bu yıl 130 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Kişi başına çikolata tüketiminin yılda ortalama 7 kilogram olduğu Fransa’da çikolata pazarının büyüklüğü yıllık 3,5 milyar avro. Fransızların tercihi ise daha çok siyah çikolata.

Avrupa çikolata pazarında ise kişi başına yıllık 11,9 kilogram çikolata tüketimi ile ilk sırada bulunan İsviçre'yi 9,9 kilogramla İrlanda, 9,5 kilogramla İngiltere, 8,8 kilogramla Avusturya, 8,3 kilogramla Belçika ve 8,2 kilogramla Almanya takip ediyor.


AA

Gündem Haberleri

Bolvadin'de 55 Bin TL'ye Satılan Kaymak Aşevine Can Suyu Oldu!
MARKETTEN ALDIĞI PEYNİR HAYATINI KARARTTI
Veterinerde deprem etkisi yapan kedi Türkiye’nin gündeminde
Haluk Levent'in Yıllar Önceki Bergama ve Fon İtirafı Gündem Oldu (61 karakter)
Harabe Evde Bulunan Nazar Davasında Yeni Gelişme: Babaanneden İtiraf