Paris'te devriye gezen askerlere saldırı

Saldırı şüphelisi yaralı yakalandı

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'in Levallois-Perret banliyösünde sabah saatlerinde devriye gezen askerlere düzenlenen saldırıyla ilgili bir şüpheli yaralı yakalandı.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, üçünün durumu ağır, altı askerin yaralandığı saldırının şüphelisinin bulunduğu araç, Paris'ten ülkenin kuzeyindeki Calais istikametine giderken A16 otoyolunda durduruldu.

Şüphelinin yaralanarak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Paris'in Levallois-Perret banliyösünde yerel saatle 08.00 sularında devriye görevine çıkmaya hazırlanan askerlerin üzerine araç sürülmüştü.

İçişleri Bakanı Gerard Collomb, saldırının bilinçli olarak yapıldığını ve askerlerin verdiği bilgiye göre, saldırganın yalnız olduğunu değerlendirdiklerini bildirmişti.

Bu arada Paris Terörle Mücadele Savcılığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, Fransa İç İstihbaratı (DGSI) ve Adli Polis Genel Direktörlüğünün (DCPJ) soruşturmayı yürüteceğini kaydetmişti.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE