"Paniğe kapılmadan üretime devam edeceğiz"

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci:- "Birtakım mecralardan farklı spekülasyonlarla panik havası oluşturmaya çalışanlar var. Biz sanayiciler ve iş adamları bunlara kulak vermeden, paniğe kapılmadan üretime ve ihracata devam edeceğiz"

KAYSERİ (AA) - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, spekülasyonlarla panik havası oluşturmaya çalışanlar olduğunu belirterek, "Biz sanayiciler ve iş adamları bunlara kulak vermeden, paniğe kapılmadan üretime ve ihracata devam edeceğiz." dedi.

Büyüksimitci, oda üyelerine yönelik düzenlenen "Alacak Sigortası” konulu seminerde yaptığı konuşmada, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan dolayı alacak sigortalarının öneminin bir kat daha attığını belirtti.

Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynanmaya çalışıldığını dile getiren Büyüksimitci, Türkiye'nin bu krizden güçlenerek çıkacağını söyledi.

Büyüksimitci, döviz kurlarındaki dalgalanmaları ekonominin hiçbir kuralı ile bağdaştırmanın mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemize karşı oynanan bu oyunlar karşısında hep birlikte mücadele edeceğiz. 1994 ve 2001 krizleri Türkiye’ye çok ciddi zararlar vermişti ama bugün Türkiye’nin birçok verisi çok sağlam. 800 milyar doları aşan gayri safi milli hasılası olan, ciddi bir üretim kabiliyetine sahip bir ülkeyiz. Bir takım mecralardan farklı spekülasyonlarla panik havası oluşturmaya çalışanlar var. Biz sanayiciler ve iş adamları bunlara kulak vermeden, paniğe kapılmadan üretime ve ihracata devam edeceğiz."

AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi