Palandöken'de kayak keyfi başladı

Erzurum'da hafta başında etkili olan karla sezonu açan Palandöken Kayak Merkezi, hafta sonu tatilini fırsat bilen çok sayıda kayakseveri ağırladı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da hafta başında etkili olan karla sezonu açan Palandöken Kayak Merkezi'nde, kış sporları tutkunları kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi, hafta başında etkili olan kar yağışla sezonu açtı. Yaklaşık 40 santimetre kar kalınlığına ulaşan merkez, hafta sonu tatilini fırsat bilen pek çok kayakseveri ağırladı. 

Palandöken'de ailesiyle kayak sezonunu açan tatilcilerden Mahmut Fidansoy, İzmir'den Erzurum'da yaşayan ailesinin yanına geldiğini ve hep birlikte hafta sonu tatilini kayak yaparak geçirdiklerini belirtti.

Kış sporlarının insana ayrı bir keyif verdiğini ifade eden Fidansoy, "Burada karın tadını çıkarıyoruz. Ailem İstanbul'dan buraya yeni taşındı. Hep yaz tatili yaşamıştım ancak bu benim için bir değişiklik oldu. Bence herkes hayatında bir gününü burada kayak yaparak geçirmeli" dedi.

Derya Fidansoy da çocuklarıyla birlikte kayak yaparak güzel zaman geçirmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, "İstanbul'da yaşadığımızda 'kar yağsın' diye beklerdik ama burada böyle bir beklentimiz yok çünkü karın içindeyiz ve çocuklarla birlikte bu otantik şehirde olmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. 

AA

Kültür Sanat Haberleri

Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de
Ayasofya’nın kubbesi kapatılıyor
Tarihin En Büyük Takası: 221 Türk Hazinesi Roma’ya İniyor