Pakistan'daki terör saldırısı

Dışişleri Bakanlığı, Belucistan eyaletinde polise düzenlenen saldırıyı kınadı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da polis otobüsüne düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta’da bir polis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu alçak terör eylemini kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, Pakistan Hükümeti ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Pakistan güvenlik yetkilileri, Kuetta kentinin Sariab Mill bölgesindeki Kuetta-Sibbi yoluna döşenen bombanın polis konvoyu geçerken patlatıldığını bildirmişti. Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 polis yaşamını yitirmiş, 22 kişi yaralanmıştı.


AA

Gündem Haberleri

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME ŞART DEĞİL
İstanbul Valiliği’nden Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın iddialarına yanıt
YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME