Pakistan'daki intihar saldırısı

Ölü sayısı 63'e yükseldi, yaralı sayısı 92 olarak açıklandı- İntihar saldırısını Pakistan Talibanı'na yakınlığıyla bilinen Cemaat-ul Ahrar üstlendi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısının 63'e çıktığı bildirildi.

Kuetta Devlet Hastanesi doktorlarından Abdul Rehman, yaptığı açıklamada, kentteki bir devlet hastanesinin ana kapısında düzenlenen saldırıda 63 kişinin hayatını kaybettiğini, 92 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralananların çoğunun avukat olduğu kaydedildi.

Pakistan Baro Başkanı Ali Zafer, saldırıyı kınayarak "Bu hukuka yapılmış bir saldırıdır. Ülke genelinde avukatlar üç günlük yas ilan edecek ve bu süre zarfında duruşmalara katılmayacak" dedi.

- Saldırıyı Cemaat-ul Ahrar üstlendi

Pakistan Talibanı'na yakınlığıyla bilinen Cemaat-ul Ahrar grubunun sözcüsü İhsanullah İhsan, saldırıyı yazılı açıklamayla üstlendi.

İhsan, hastaneye kaldırılan avukatın da sabah saatlerinde kendileri tarafından vurulduğunu iddia etti.

Kuetta'da bir devlet hastanesinin ana kapısındaki intihar saldırısı, sabahın saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan bir avukatın hastaneye getirilmesinden kısa süre sonra düzenlenmişti. Patlama esnasında avukatı ziyaret etmek isteyen çok sayıda meslektaşı ve gazeteci hastanede bulunuyordu.


AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı