Pakistan ile Afganistan arasındaki sınır kapısı gerginliği

İki ülke arasındaki sınır kapılarından biri olan Çeman, 13 gün sonra yeniden açılıyor

İSLAMABAD (AA) - Pakistan ve Afganistan arasındaki iki sınır kapısında biri olan Çeman'ın, yaklaşık 2 hafta kapalı kalmasının ardından, yarın yeniden açılacağı bildirildi.

Paramiliter sınır polisi sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, iki ülke yetkililerinin bugün Çeman'da yaptıkları görüşmenin ardından, binlerce kişinin kullandığı sınır kapısının, yarın yeniden açılmasına karar verildi.

Pakistan'ın Orta Asya'ya açılan kapısı olan Çeman, Afgan tarafından bazı göstericilerin Pakistan bayrağını yaktıkları iddiasıyla Pakistanlı yetkililerce kapatılmış ve 13 gündür konuya ilişkin taraflar arasında yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlanmıştı.

Sınırdaki ticari faaliyetlerin sekteye uğratan uygulama dolayısıyla özellikle tırlardan oluşan ve kilometrelerce uzayan kuyruklar yoğun şikayetlere yol açmıştı.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı