Oğuz, yaptığı açıklamada, Eti Alüminyum Tesisleri'nin özelleştirilmesinin ardından yıllardır tesislerde çalışan ve Seydişehir'de yaşayan işçilerin büyük bölümünün işi bırakmak zorunda kaldığını belirtti.
Her zaman işçinin yanında olduklarını ifade eden Oğuz, ''Ancak buradan ayrıldıktan sonra 4-C statüsünde başka kurumlarda çalışıyorlar, şu anda durumları iyi değil. Hükümetimizden bir an önce 4-C statüsündeki arkadaşlarımızın özlük ve çalışma haklarının iyileştirilmesini istiyoruz'' dedi.
Özelleştirme öncesinde Eti Alüminyum Tesisleri'nde bin 492 işçi olduğunu da anlatan Oğuz, şunları kaydetti:
''Memur olmayan statüdeki çalışanlarla bu sayı 2 bin 400 civarındaydı. Özelleştirmeden sonra çıkarılan memurların yerine alınan taşeron işçilerle rakam aynı orana ulaştı. Yani sayıda ve üretimde düşme yok. Zaten burası entegre bir tesis. Özelleştirme öncesinde 64 bin ton sıvı alüminyum üretiliyordu. Özelleştirmeden sonra da bu sayı değişmedi.''