CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki makamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Hasan Can Güner'i ağırladı. Görüşmenin ardından yapılan açıklamalarda, Yavaş'a yönelik denetimler ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki soruşturmalar ele alındı.
Özel, Yavaş'ın örnek bir belediye başkanı olduğunu vurgulayarak, son günlerde yürütülen "algı operasyonu"na dikkat çekti. Özel, "Kendilerinin geçmişi boylarını aşan dosyalarla dolu olup, bu konuda dosyalar adliyede beklerken, büyük bir hazımsızlıkla kendileri iktidar oldukları sürece her geçen gün nasıl tükendilerse Mansur Başkan aksine vatandaşın gönlünde o yükselişini hazmedemeyen Gökçek ailesi bir kumpasın peşindeydi. Mansur Başkanımın hem iç denetiminde hem Sayıştay denetiminde hem mülki müfettişlerin denetiminde verilemeyecek hiçbir hesabının olmadığı açıkça ortada" ifadelerini kullandı. Özel, mülkiye müfettişlerinin denetimindeki "izin isteme" sürecinin sanki bir şey varmış gibi "köpürtülmeye çalışıldığını" söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin daha önce denetim göreviyle ilgili savcının talebi üzerine soru sorduğunu, cevaplarını yazdıklarını ve soruşturmaya gerek görülmeyeceğini umduklarını belirtti. Yavaş, iki mülkiye müfettişinin Osman Gökçek'in şikayeti üzerine uzun süre inceleme yaptığını ancak ifade almaya gerek görmediklerini kaydetti.
Yavaş, Melih Gökçek hakkındaki soruşturmaların akıbetine yönelik bir soru üzerine ise büyük dosyaların zaman aşımına uğramak üzere olduğunu ve bugüne kadar ifadelerinin dahi alınmadığını aktardı. Yavaş, "Seğmen suyu dosyası, teleferik dosyası... Teleferik dosyasını ihaleyi alan şahıs AK Parti İl Başkan Yardımcısı. Kamu zararı 2.4 milyar TL. Bugüne kadar ifadeye bile çağrılmadı" dedi. Ayrıca, bir dosyada Gökçek lehine takipsizlik kararı verilmesine rağmen, o günkü Genel Sekreterin, süreyi uzatma işleminin Sayın Gökçek'in talimatıyla yapıldığı yönünde açık ifadesi olduğunu ancak buna rağmen ifade alınmadığını belirtti. Yavaş, "en büyük dosyamızı yakında vereceğiz" bilgisini de paylaştı.