Konya’da 2003 yılında hizmet vermeye başlayan Özel Ciğerci lokantası İşletmecisi Mehmet ve Salih Eşmekaya kardeşler basın mensuplarının Özel Ciğerci Alaaddin Şubesi’nde ağırladı. Konya’nın yerel basın mensuplarının katıldığı istişare toplantısında İşletmeci Mehmet Eşmekaya, Özel Ciğerci’nin kuruluşundan bu güne kadar olan süreci anlattı. Kendisinden de bahseden Mehmet Eşmekaya, aslen Aksaray Eşmekayalı olduğunu söyleyerek aile olarak yaklaşık 48 yıldır Konya’da ticari faaliyet sürdürdükleri bilgisini verdi. Bilkent Üniversitesi Ekonomi mezunu olduğu bilgisini de veren Eşmekaya, Özel Ciğerci markasının kurucusunun Ağabeyi Salih Eşmekaya ve kendisi olduğunun altını çizdi.
‘BURADA HER ŞEY KEBAP’
Özel Ciğerci markasının kuruluşunu da anlatan Mehmet Eşmekaya, 2003 yılında kurulan Özel Ciğerci markasının 2004 yılında isminin tam olarak belirlendiğini söyledi. Konya mutfağının çok leziz ve zengin olduğunu söyleyen Eşmekaya, Konya’da ciğer lezzetinin çok tanınmadığını farkettiklerini dile getirdi. Konya’ya lezzetli ciğeri tanıtmak adına ciğere özel önem verdiklerini ifade eden Eşmekaya, “İsmini ‘Özel’ koymamızın sebebi, yaptığımız işi özel intizam ile yapıyor olmamızdandı. Bu bağlamda kendimizi yıllar içerisinde her yönden geliştirdik ve 2018 yılında kurumsal kimliğimizde de bir yenileme gerçekleştirip "Burada Her Şey Kebap" sloganını hemşerilerimize ve memleketimize, işimizde ne derece iddialı olduğumuzu göstermek adına, ilan ettik” dedi.
KONYA’NIN MARKASI OLDUK
İşletmeci Eşmekaya, Özel Ciğerci markasının Konya’ya gelen turistler tarafından da tanındığını söyleyerek, ciğerin Konya lezzetlerinden sayılması için kalite ve lezzete büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Konyalılardan ve yerli-yabancı turistler tarafından hep taktir gördüklerin ve uluslar arası alanda tavsiye edilebilen Konya'nın bir markası olduklarını dile getiren Eşmekaya, “Her gün "tavsiye üzerinde geldik, falanca ilden geliyoruz" diyen çok fazla müşterimiz oluyor. "Bizim buraya da bir şube açın lütfen" diye mailler/ telefonlar alıyoruz. Lakin hızlı ve kontrolsüz şubeleşmenin lezzet kalitesini sağlamak adına olumsuz bir faktör olduğunu bildiğimiz için bundan imtina ediyoruz. Selçuklu şubemiz ile Alaaddin Şubemizin malzemelerini tek mutfaktan çıkarıyoruz ki lezzetimizi koruyabilelim. Bu yüzden şimdilik sadece Alaaddin ve Selçuklu (Konyapark) şubelerinde hizmet veriyor ve kalitemizi şehrimize yakışır bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. Et-Ciğer bunlar hassas ürünlerdir itina isterler fakat İnşallah Konya'nın adım tüm Türkiye'ye Ciğer ile duyuracağımız günler de gelecek” şeklinde konuştu.