Otostopla Aksaray'a kadar gelen kaçak göçmenler Konya yolunda yakalandı

Aksaray'a kadar otostop çekerek gelen iki kaçak göçmen, TEM ekiplerinin ısrarlı takibi sonucunda arpa tarlasında yakalandı.

Aksaray - Konya Karayolu'nun 10. kilometresinde gece yarısı yaşanan olay, Şanlıurfalı tarım işçilerinin dikkatli davranışı sayesinde ortaya çıktı. Yol kenarındaki çadırlarında bulunan işçiler, iki kişinin tarlalardan saklanarak geçtiğini fark edince, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi. Bu ihbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri bölgeye sevk edildi.

TEM Ekiplerinin Başarılı Takibi

Olay yerine hızla intikal eden TEM ekipleri, bölgede geniş çaplı bir arama başlattı. Tarım arazilerinde titizlikle yapılan aramalar sonucunda, iki şüpheli arpa tarlasında otlar arasında saklanırken yakalandı. İlk sorgulamaları olay yerinde yapılan şüphelilerin Mahmut Ennevaf ve Hasan El Ahmed olduğu belirlendi.

Kaçak Göçmenlerin Yakalanma Süreci ve Sonrası

Yakalanan iki kaçak göçmenin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından, bölgedeki diğer olası kaçak göçmenler için geniş çaplı bir arama daha yapıldı. Arama süreci devam ederken, yakalanan iki şüpheli gözaltına alınarak sınır dışı işlemleri için polis merkezine götürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Ecel eski damadından geldi
Önce Konya plakalı tır çarptı, sonra otomobil ezdi
MSB'den Acı Haber: Piyade Astsubay Kenan Şahin Şehit Oldu
Sokak köpekleri başka bir köpeği telef etti
İbrahim Öktem Bulvarı’nda Kaza: Bisikletli Çocuk Hastanelik Oldu