ÖSYM'den 5 bin kapasiteli yeni elektronik sınav merkezi

ÖSYM, aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girmesine olanak sağlayan Esenboğa Elektronik Sınav Merkezini hizmete açtı

ANKARA (AA) - SELMA KASAP - ÖSYM, aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girmesine olanak sağlayan Esenboğa Elektronik Sınav Merkezini hizmete açtı.

ÖSYM, 2 yıl önce başlattığı ilk elektronik sınav (e-sınav) uygulamaları kapsamında e-YDS sınav uygulamasını hayata geçirmişti.

Sınavlar öncelikle ÖSYM bünyesinde oluşturulan elektronik sınav merkezinde yürütüldü ve ardından başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere yurt içerisinde yaygınlaştırıldı.

ÖSYM, bir süredir yürüttüğü faaliyetler kapsamında, büyük kapasiteli yeni bir elektronik sınav merkezi hizmet binasının altyapı çalışmalarını tamamladı.

Hizmete giren ÖSYM Esenboğa e-sınav merkezi, aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girebilmesine imkan sağlıyor. ÖSYM'nin yeni sınav merkezinde, 500 aday bu ay yapılan e-YDS'ye alındı.

15 Ekim'de yapılacak sınavda ise bin 700 kişilik bir kapasite hayata geçirilecek. Bu sayının kasım ayında 3 bine, aralık ayında ise tam kapasite olan 5 bine çıkarılması hedefleniyor.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?