Osmanlı mirası köprü restore ediliyor

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Mimar Sinan tarafından inşa edilen Danaahmetli Mahallesi'ndeki tarihi taş köprünün restorasyonu başladı.

Osmanlı mirası köprü restore ediliyor

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Mimar Sinan tarafından inşa edilen Danaahmetli Mahallesi'ndeki tarihi taş köprünün restorasyonu başladı.

10 milyon TL bütçe ile restore edilecek tarihi köprü ile hem ataların mirasına sahip çıkılacak, hem de köprü aslına uygun mimarisi ile turizme kazandırılacak.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Osmanlı mirası olan tarihi köprüye sahip çıkarak yıkılmaktan kurtardıklarını belirterek, çalışmaların 31 Mart 2024 yılında tamamlanacağını söyledi. Yayman, "Kırıkhan Danaahmetli'de büyük usta Mimar Sinan tarafından yapılan tarihi köprümüze el attık. Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihi Köprüler Dairesi eseri restore edip şehrimize kazandıracak" dedi.

Osmanlı mirası köprü restore ediliyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

2500 Yıllık Mozaik Gün Yüzüne Çıktı: Kraliçe Nicea'nın Sarayı mı?
“Bir Aşk Hikâyesi” Koramaz Vadisi Müzesi Ziyaretçilerini Büyülüyor
Çankırı’da Objektifler Şehri Anlattı
Baba-Oğul Ahşabı Oyuncağa Dönüştürüyor
Efsane Maymunlar’ın yeni sezonu yayında