Ülkeyi karıştırmak isteyenlerin başarılı olamadığını ifade eden Bademci, koltuk meraklısı bürokratların da bir an önce koltuklarını terk etmelerini istedi.
Osmanlı Eğitim Derneği Genel Başkanı Ramazan Bademci gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkenin son durumu ve Konya’nın Başbakanı konusunda açıklamalarda bulunan Bademci şunları kaydetti: “Son günlerde ülkemizde yaşanan siyasi hareketlilik tüm yurtta olduğu gibi Konya’mızda da gündemin merkezine oturmuş vaziyette. Elbette son 15 yılın siyasi başarısı Türkiye’nin tüm dünyada söz sahibi olmasına ve ülke üzerinde oyun oynamaya alışmış şımarık veletlerin tekerine çomak sokmaya yetti de artı bile. Bugün gelinen noktada millet olarak şunu gördük ki dirayetli bir liderin önderliğinde ülke her daim daha güçlü ve başarılı olmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın halktan aldığı güç misliyle bu millete yatırım ve saygınlık olarak geri dönmüştür. Daha önceki hükümetlerde yaşanan çift başlılık ve fikir ayrılıklarının yaşanmamış olmasında ki en büyük etkenlerden biride elbette ki hemşerimiz ve Başbakanımız olan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dik duruşu sayesindedir.
Proje üretmekten yoksun, camdan kalelerinin içerisinde devletin gücünü arkalarına alarak oturan koltuk meraklısı bürokratların bir an önce bulundukları makamları terk etmeleri ve işini layıkıyla yapan görev ehli insanlara devretmeleri gerekmektedir. Devletin kademelerine yuvalanan, Başbakanına sahip çıkmaktan aciz bu basiretsiz, korkak ve iş bilmez kadroların tez elden temizlenmesi ivedilikle önem arz etmektedir. Bizler her daim olduğu gibi devletçi duruşundan taviz vermeyen, kişilerin değil devletin esas olduğunu bilip bu düstur üzere hareket eden ve bunun dışında hareket etmeyen bir derneğiz. Kurumlar ve başında bulunan aktörlerin değil devletin bekası bizim için her şeyden daha önemli ve elzemdir”