Osmaniye merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 19 kişden 4'ü tutuklandı, 12 kişi adli kontrol şartıyla 3 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye merkezli 8 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik eş zamanlı operasyonda adliyeye sevk edilen 19 kişiden 4'ü tutuklandı, 12 kişi adli kontrol şartıyla, 3 kişi ise savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Osmaniye, Bingöl, Mersin, Kilis, Adana, İstanbul, Kahramanmaraş ve Elazığ'da, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüzlük yaptıkları, örgüte mali kaynak sağladıkları iddia edilen bazı dernek yönetici ve çalışanlarına yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen S.G, O.A, H.Ş. ve İ.H.M. tutuklandı.

Y.B, A.G.T, G.Ç, B.Y, Z.Ç.B, G.B, A.P, A.K.B, R.S, A.K, A.A ve R.G. adli kontrol şartıyla, M.A. H.S. B.Y. ise savcılıkça serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında aranan kişi olmadığı öğrenildi.



AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE