Ordu'daki FETÖ/PDY davasında karar

ByLock kullandığı belirtilen 4 sanıktan birine 7 yıl 6 ay, 3'üne ise 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi

ORDU (AA) - Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuklu 4 sanıktan biri 7 yıl 6 ay, diğerleri ise 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla yargılanan sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu meslekten ihraç edilen öğretmen M.S, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını daha önceden söylediğini belirtti.

Programı dini içerikli mesajlar için kullandığını öne süren M.S, bunlar dışında herhangi bir yazışması olmadığını iddia etti.

Meslekten ihraç edilen öğretmenler E.S. ile M.A. ve eski polis B.K. ise ByLock isimli programı kullanmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, M.S'ye 7 yıl 6 ay, E.S, M.A. ve B.K'ya ise 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI