OPEC Genel Sekreteri Barkindo görevde

OPEC Genel Sekterliğine seçilen Nijeryalı Mohammad Sanusi Barkindo görevine başladı

VİYANA (AA) - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekterliğine seçilen Nijeryalı Mohammad Sanusi Barkindo, görevine başladı.

OPEC'ten yapılan yazılı açıklamada, Barkindo'nun 3 yıllık görev için bugün resmen görevine başladığı bildirildi.

Barkindo, OPEC'in 2 Haziran'da Viyana'da gerçekleştirilen 169. Olağan Toplantısı'nda Abdulla Salem El-Badri'nin yerine oybirliği ile Genel Sekreter seçildi.

Petrol ve doğalgaz konusunda Nijerya'da ve uluslararası alanda tanınan kıdemli bir teknokrat olan Barkindo, 2009-2010'da Nijerya Ulusal Pertol Şirketi'nde genel müdürlük görev yaptı.

Nijerya'nın OPEC delegasyonu olarak 1986 yılında atanan Barkindo, örgüt bünyesinde önemli görevlerde bulundu.

Ahmadu Bello Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünü bitiren Barkindo, Oxford Üniversitesinde petrol ekonomisi ve Southeastern Üniversitesinde işletme üzerine yüksek lisans eğitimi aldı.

AA

Gündem Haberleri

Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?