Öncelik eğitim

İnsan Vakfı Konya Şube Başkanı Adem Ceylan 'Önce eğitim' dedi.

İnsan Vakfı Konya Şube Başkanı Adem Ceylan, Yerel ve evrensel ölçekte, insanlığın hayrı ve gelişimi için, var olan uygun iş birliği zeminlerine katkıda bulunan; oluşum safhasındaki birlikteliklere destek sağlayan ve yeni inisiyatifler geliştirilmesinde roller üstlenen İNSAN VAKFI, Açtığı yurtlar ile üniversiteyi kazanan öğrencilerin barınma kaygısını tamamen ortadan kaldırarak öğrenci kardeşlerimizin hizmetindeyiz dedi.

Adem CEYLAN, Erkek ve kız öğrencilerinin rahatlıkla kalabilecekleri ortamın yanısıra geleceğin anne ve babalarının en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu söyledi.

İnsan Vakfı yurtlarına çok büyük ilgi olduğunu dile getiren Ceylan, Yurtlarımızda kalacak öğrencilerimize aylık 150 TL den başlayan fiyatlarla misafir edecekleri belirtti ve bu yıl Konya Merkezde 2 yeni yurt ile bu yıl 5 yurt’da öğrenci kardeşlerimizi ağırlayacağız, Akşehir’de de İnsan Vakfının 2. Yurdunun en kısa zamanda tamamlanacağının müjdesini verdi.

 Birinci önceliklerinin barınma değil, eğitim olduğu için öğrencileri mülakatla aldıklarını vurgulayan Ceylan, şöyle devam etti:

"Öğrencilerin, mülakata gelmeden önce web sitesi üzerinden ön başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Bu formlarda çocukları tanımaya yönelik bazı sorular var. Çocuğun yapısı, başarı durumu, ahlaki durumu, liderlik vasıfları, vizyonu, kültürel yönü, sanata olan ilgisi bunların hepsi bizim için bir değer. Bu anlamda bir değerlendirme yapıyoruz daha sonra mülakata çağırıyoruz. Yurtta kalan öğrencilere burs imkanı da sunduklarını aktaran İnsan Vakfı Konya Şube Başkanı Adem CEYLAN, ön başvuruda doldurulan formlar sayesinde öğrencilerin maddi durumlarını tespit etme imkanı bulduklarını ve ihtiyacı olan öğrencilere burs verdiklerini söyledi.

Ceylan, geçen yıl öğrencilerin yüzde 50'sine burs verdiklerini, hayırseverlerden bu konuda destek beklediklerini sözlerine ekledi.


 

Yerel Gündem Haberleri

Mantar toplarken düşerek hastanelik oldu
Seyir halinde yanmaya başlayan otomobil kullanılamaz hale geldi
İstanbul'da Kapalı Yollar Listesi
Karantina Başladı: Hatay'ın Bu Mahallelerine Giriş Çıkış Yasaklandı
Alanya'da Parola: Önce Yollar