AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal gündemi değerlendirmek üzere Ak Parti İl Binasında basın toplantısı düzenledi. AK Parti Konya İl Teşkilatı yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Tekin ve Mustafa Torun’unda hazır bulunduğu toplantıda Milletvekili Ünal’ın gündemi değerlendiren açıklamalarında 16 Nisan’da yapılacak olan referandum başı çekerken, yeni anayasa maddelerinin CHP ve taraftarları tarafından saptırdığının altını çizdi. AK Parti İl Teşkilatı olarak Konya’da çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayana kadar devam edeceklerini söyleyen Ömer Ünal, saha izlenimlerini da anlattı. Sahaya çıktıklarında insanların yeni anayasaya çok olumlu baktıklarını söyleyen Ünal, “Yeni anayasanın maddeleri vatandaşlarımız tarafından incelenmiş. Özellikle gençler maddelere çok olumlu bakıyorlar. Bunların yanında gittiğimiz yerlerde vatandaşlar bizlere maddelerin neler getireceğini anlatıyorlar. Bizlerde bu görüntüleri gördükçe sevincimiz artıyor. Vatandaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde, bize anlamadıkları yerleri ve yönetmeliğin içeriğine kadar bir çok şeyi soruyorlar. Bizlerde vatandaşlarımıza gereken açıklamaları yapıyoruz” dedi.
HİTLER PROPAGANDASININ AYNISI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve anayasanın değişen 18 maddesinin insanlara oldukça açık ve anlaşılır bir şekilde anlattıklarını dile getiren Ünal, CHP’nin ise insanların kafasını karıştırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarının altını çizdi. CHP’nin, yeni sisteme olan tavrını; Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels çizgisine benzeten Ünal, “CHP’liler yalan söyleyerek propaganda yapıyorlar. Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’de aynısını yapıyordu. CHP ve yandaşları; insanlara, “Rejim değişiyor, Tek adamlık dönemi başlıyor’ gibi saptırmalar ve yalanlar uyduruyorlar. Rejim değişmiyor, tam aksine bu rejimin savunucusu Ak Parti’dir. 1923’de kurulan Cumhuriyet rejimi bizim garantörümüz altındadır. Bunların yananda CHP, ‘tek adamlık geliyor ve yargı tek elde toplanıyor’ yalanı atıyorlar. Yeni sistemde yargı mensuplarını millet belirliyor ve aradaki vesayet odakları ortadan kalkıyor. Yine gençlerin seçilme yaşının 18’e indirdiğimiz maddeyi ise ‘Ak Partililerin çocukları asker gitmemek için oluşturulmuş bir maddedir’ diyorlar. CHP bunu söylerken kadınları hiçe sayıyor. Bunun yanında meclisteki tüm milletvekilleri 18 – 22 yaşındaki gençlerden oluşmalı ki CHP ve Kılıçdaroğlu’nun bu söylemi mantıklı gelsin. Söyledikleri yalanlarda tutarlılık bile yok. Biz gençliğimize güveniyoruz ve fırsat vermek istiyoruz. Çünkü gençliğimiz bu ülkeyi geleceğe taşıyacaktır. Yeni sistemde yasama, yargı ve yürütme ayrılıyor. Ayrıca yeni sistemde her milletvekili yasa teklifinde bulunabilecek” şeklinde konuştu. Milletvekili olabilme yaşının 18’e indirilmesine yapılan yalanlara cevap veren Ünal, “CHP’li vekiller yıllardır kendi çocuklarını ülkenin köşebaşları dediğimiz yerlere yerleştirdiler. CHP’li vekillerin çoğu elit ailelerin çocuğudur. Halkın içinden gelen vekili neredeyse yoktur. Ak Partili milletvekillerinin hepsi ya çiftçi çocuğu, ya esnaf çocuğu, ya da işçi çocuğudur” dedi.
AYNI YALANLAR
Ünal, CHP’nin, demokratik olmayan bir tutum izlediklerini de söyledi. ‘Hayır’ propagandasının demokratik olmayan insanları adeta kandırırcasına bir yöntemle yürüttüklerini dile getiren Ünal, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkalığına Recep Tayyip Erdoğan’ın geldiği dönemleri hatırlattı. Erdoğan’ın İstanbul B.Şehir Başkanı olduğunda, CHP’nin ‘Belediye otobüslerinde haremlik – selamlık uygulaması başlayacak’ sözlerini hatırlatan Ünal, “O dönem yaptıkları yalanların aynısını şimdide yapıyorlar. Yeni sistemin milletin önüne gelmemesi için meclisteki çalışmalar sırasında akıllara gelmeyen engelleme yöntemi yaptılar. Şimdide söz milletin dedik, yalanlarla engellemeye çalışıyorlar. 28 Şubat döneminde ‘Başörtülü vekiller meclise girerse ülke bölünür’ diyorlardı. Şu anda meclisteki kadın milletvekillerinin yarısı başörtülü. Ülke bölündü mü?
Türkiye, tarihinin en büyük ihanet girişim olan 15 Temmuz hain darbe girişimiyle karşılaştı. CHP, bunun bir tiyatro olduğunu söyledi. Bunun gibi yalanlar ne demokrasiye ne de insan yaşamına sığar. Batının, Türkiye’ye olan tavrını bugün hepimiz net bir biçimde görüyoruz. Dün bizim bakanlarımızı ülke sınırlarına, konsolosluklara almayanlar, bugün PKK’nın Nevruz kutlamalarına açık havada izin veriyorlar. Almanya, Hollanda gibi ülkeler Türkiye’nin büyümesinden çok rahatsız oluyorlar. Türkiye’nin büyümemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Hollanda’nın atlarıyla, itleriyle yaptıklarını hepimiz gördük. Biz Ak Parti olarak, Türkiye’nin gelecekte çok güçlü bir ülke olmasını istiyoruz. Bunun için yüreğimizi ortaya koyduk ve Allahın izniyle başaracağız” dedi. Servet R. Çolak- Memleket