"Old Firm" maçının kazananı Celtic

- Glasgow şehrinin en köklü 2 takımını karşı karşıya getiren "Old Firm" maçında, Celtic konuk olduğu Rangers'ı 3-2 yendi


İSTANBUL (AA) - İskoçya Premiership'te oynanan ve iki Glasgow ekibinin karşılaştığı derbi maçta, Celtic deplasmanda Rangers'ı 3-2 mağlup etti.

Dünyanın en önemli derbilerinden gösterilen ve "Old Firm" olarak adlandırılan mücadelede lider Celtic, deplasmanda lig ikincisi Rangers ile karşılaştı.

Karşılıklı ataklarla başlayan maçta ev sahibi Rangers, 3. dakikada Josh Windass'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Celtic 11. dakikada Tom Rogic'in attığı golle 1-1'lik eşitliği sağladı. 26. dakikada Portekizli futbolcu Daniel Candeias, Rangers adına skoru 2-1'e taşısa da Celtic, Moussa Dembele'nin 45+1. dakikada fileleri havalandırmasıyla 2-2'yi yakaladı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Konuk ekip Celtic, 57. dakikada Jozo Simunovic'in kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla mücadeleyi 10 kişi sürdürse de 69. dakikada Odsonne Edouard'ın attığı golle karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Bu galibiyetin ardından Celtic 67 puanla zirvedeki yerini korurken, 58 puanlı Rangers, ikinci sırada yer aldı.

AA

Spor Haberleri

Sergen'in bileği zor bükülüyor
Ömer Üründül'ün acı günü
Süper Lig 2026-2027 sezonu 14 Ağustos'ta başlayacak
Süper Lig'de bir teknik direktör ayrılığı daha
Türkiye Kupası hakkında yeni karar! Eleme usulü geri geliyor