Okudan: Tam kapasite için gün sayıyoruz

Kendi kurumsal kimliğini kazanarak Ağustos başı itibariyle hizmete giren Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, 4 ayda 30 bin hastaya poliklinik ve klinik hizmeti verdi.

Kendi kurumsal kimliğini kazanarak ağustos başı itibariyle hizmete giren Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, 4 ayda 30 bin hastaya poliklinik ve klinik hizmeti verdi. Gerek fiziki altyapısı gerekse akademik kadrosu ile tam kapasiteli hastane olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, önemli başarılarına imza atan bir üniversite hastanesi olmayı hedeflediklerini söyledi. Rektör Okudan, “Artık tam kapasite için gün sayıyoruz” dedi.

400 AMELİYAT
3 ay gibi kısa bir süre içerisinde büyük yol kat ettiklerini ifade eden Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin, hastanenin yapılanma sürecine ilişkin bilgi verdi. Şahin, “28 ağustos itibariyle hastanemizde ilk ameliyatımızı gerçekleştirdik. Ağırlıklı olarak Genel Cerrahi, Ortopedi, Kulak-Burun-Boğaz, Plastik Cerrahi ve Beyin Cerrahi Servisleri’nde ameliyatlarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra Göz Hastalıkları ve Kadın-Doğum Bölümleri’nde de artık hemen her ameliyatı başarı ile yapabiliyoruz. Hastane genelinde şu ana kadar 400 ameliyat gerçekleştirdik. Halen 100’e yakın hastamızın tedavileri sürüyor. Polikliniklerimizin tamamına yakını da hizmete girdi ve günde ortalama 600 hastaya bakıyoruz. Bu sayı ayda 10 bine ulaşıyor. Ancak hedefimiz yeni yıldan itibaren bu sayıyı 20 bine çıkarmak” dedi.

TAM KAPASİTE İÇİN GÜN SAYILIYOR

Yakın il ve ilçelerden çok sayıda hastanın tedavi için gelmeye başladığını beliren Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ise, “Hocalarımız oldukça deneyimli ve alanlarında uzman kişiler. Bu da bölgeye daha iyi sağlık hizmeti verebilecek gücümüzü olduğunu gösteriyor. Aksaray, Nevşehir gibi yakın il ve Akşehir, Ilgın gibi ilçelerden birçok hastamız tedavi için hastanemize geliyor.” diye konuştu. Nöroloji, Kalp Damar Cerrahisi ve Cildiye bölümlerinin de kısa süre önce hizmete girdiğini belirten Rektör Okudan, “Artık tam kapasiteli hastane olma yolunda hızla ilerliyoruz. Psikiyatri servisimiz de açıldıktan sonra çok eksiğimiz kalmayacak. İdari personel açısından ciddi bir sıkıntımızın kalmadığını söyleyebiliriz. Meram Tıp Fakültesi’nden gelen hocalarımız bu anlamada birçok sorunumuzu giderdi. Şuan 75 e yakın akademik personelimiz var ve yeni ilan edilecek kadrolarla birlikte bu sayıyı 100’e çıkaracağız” dedi.

EMEKLEME DÖNEMİ YAŞANMADI
Konya ve bölge insanına en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyleyen Okudan, “Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, yeni kurulmasına rağmen Meram Tıp Fakültesi’nin de desteği ile emekleme dönemi yaşamadı Meram Tıp Fakültesi ile karşılıklı işbirliği içinde her zaman bölgeye en iyi sağlık hizmetini verebilmek için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz Dünya’da ve Avrupa da önemli başarılara imza atan yeni bir üniversite hastanesi yaratmak” diye konuştu.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?