Öğretmenlere bedelli askerlik müjdesi!

Bedelli askerlik yapacak öğretmenler, temel askerlik eğitimlerini yarıyıl veya yaz tatiline erteleyebilecekler.

"Yarıyıl ve yaz tatiline erteleme düzenlemesi" öncesinde temel askeri eğitime çağrılan ve celp dönemine gün sayan öğretmenler, bağlı bulundukları askerlik şubelerine başvuruda bulunarak 21 günlük temel askerlik eğitimlerini yarıyıl veya yaz tatiline erteleyebilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı'nın ortak girişimiyle, bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyen öğretmenler, eğitim-öğretim hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla, 21 günlük temel askerlik eğitimlerini yarıyıl veya yaz tatilinde yerine getirebileceği açıklanmıştı.

İlgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önce celp dönemi gelen ve temel askerlik eğitimi için çağrılan öğretmenlerin durumu konusunda da yeni bir adım atıldı. Millî Eğitim Bakanlığının Millî Savunma Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler neticesinde, söz konusu düzenleme öncesinde kalan öğretmenlere de erteleme başvurusu imkanı getirildi.

Temel askerlik eğitimine çağrılan öğretmenler, bağlı bulundukları askerlik şubelerine başvuruda bulunarak temel askerlik eğitimlerini ilgili planlamaya göre yarıyıl veya yaz taatiline erteleyebilecek.

Ekonomi Haberleri

"Kurulu düzen" bozulacak mı? 45 yıl sigorta yatıranlara erken emeklilik şoku
Mermer tozundan yapıştırıcı yaptı ihracata yetişemiyor
Kayyumdan sponsorluğa: Kayserispor’da forma ve şort için yeni anlaşma
Kiralık Araçlara Emeklilik Yaşı Geldi: 6’yı Geçen Kiralanamayacak
150 Kişi İçin Kritik Süreç: 66 Yıllık Dev İflas Etti