Konya'da beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan öğretmen Fatma Tuzla'nın böbreği, 12 yıldır böbrek yetmezliği hastalığı ile yaşam mücadelesi veren Ayşe Elik'e başarıyla nakledildi. Emekli öğretmen İbrahim Elik (54) nakilin yapıldığı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, eşi Ayşe'nin 12 yıldır böbrek nakli için sıra beklediğini söyledi. Eşi Ayşe'nin nakil yapılmadan önce haftada 3 gün 4'er saat diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü belirten Elik, ''3 çocuğumuz var. Ancak onlar öğrenci oldukları için evin bütün işlerini ben yaptım. Yemeğinden, temizliğine varıncaya kadar her şeyle ben ilgilendim'' dedi.
Son zamanlarda eşi Ayşe'nin yürümede de güçlük çekmeye başladığını ifade eden Elik, ''Bir apartmanın üçüncü katında bulunan evimize karımı sırtımda çok taşıdım. Ancak şimdi sıkıntılarımız sona erdi. Uygun böbreğin bulunduğunu duyunca çok sevindik. Bizle birlikte 4 kişi bağışlanan böbrek için bekliyordu. Karımın dokuları uyunca ve ilk sırada biz olunca nakil yapıldı'' diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünite Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Tavlı, Ayşe Elik'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. 12 yıldır diyalize bağlanan hastanın sağlığına kavuşacağını belirten Tavlı, son günlerde kadavradan nakillerin artmasıyla hayat bekleyen insanların mağdur olmayacağını, bu konuda insanların bilinçlenmeye başladığını bildirdi.
İzmir'deki bir okulda Resim İş öğretmenliği yapan Fatma Tuzla (30), yarıyıl tatilini ailesiyle birlikte geçirmek üzere Konya'ya gelmiş, iki gün önce mide rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşmişti.