Öğrencilerden Haleplilere yardım

Aksaray'da, İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bir kolejdeki öğrencilerin harçlıklarıyla alınan 25 ton kömürün yüklü olduğu tır, Haleplilere gönderildi

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, bir kolejdeki öğrencilerin harçlıklarıyla alınan 25 ton kömürün yüklü olduğu tır, Suriyeliler için yola çıktı.

Okul müdürü Ali Öztürk, pazar yerindeki törende, Suriye'de yaşanan drama duyarsız kalmayan öğrencilerin, okulda kampanya başlattığını söyledi. Millet olarak her zaman mağdurun yanında olunduğunu vurgulayan Özlük, 300 öğrencinin de kumbaralarındaki paralarla Haleplilere yardım ettiğini kaydetti.

Öğrencilerden Mustafa Deniz Özdil ise Haleplilerin zor durumda olduğunu, bu duruma duyarsız kalmak istemediklerini dile getirdi.

Haleplilerin üşümemesi için harçlıklarından kömür aldıklarını anlatan Özdil, "Bizler kaloriferli evlerimizde otururken, kardeşlerimiz soğukta üşümesinler istedik. Herkesi kardeşlerimize yardım etmeye davet ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından kömür yüklü tır, dualarla Haleplilere gönderildi.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı