Öğrencilerde bir heyecan: E-okul ne zaman kapanacak? 15 tatil ve okul takvimi

Pandemi gölgesinde açılan yeni eğitim-öğretim sezonu nihayet 15 günlük tatile giriyor. Yeni sistem dahilinde uygulanan E-okul ve VBS öğretmen not giriş ekranıyla ilgili sorular ise öğrencilerin ana gündem maddesi haline geldi.

Yeni eğitim öğretim sezonunun ilk yarısı sona eriyor. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala E-okul VBS not girişine dair sorular da arka arkaya geliyor.

Türkiye genelindeki milyonlarca Milli Eğitim Bakanlığı öğrencisi sözlü ve yazılı notlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi VBS giriş ekranı girişi de bu aramaların başını çekiyor.

E-okul not girişi henüz kapanmadı. Söz konusu sistem öğrencilerin karnelerinin verilmesinden bir kaç gün önce kapanmış olacak.

E OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

- E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.

- Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir.

- Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi. Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

- Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz.

- Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Üniversitelere yapay zeka bölümü geliyor: Konya Teknik Üniversitesi'ne yeni fakülte
Meram Fen Lisesi'nde patent rüzgârı
Hevesli öğrenciler jandarmayı kapıda karşıladı
Erasmus+ Kariyer Danışmanlığı Projesi Konya'da Öğretmen ve Öğrencileri Buluşturdu