Obama tarihi ziyaret için Küba'da

ABD Başkanı Obama, ailesiyle birlikte Küba'nın başkenti Havana'ya geldi

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, 88 yılın ardından Küba'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olarak Küba'ya geldi.

Andrews Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalkan Air Force One uçağı, yaklaşık üç saatlik yolculuğun ardından Obama ve ailesini başkent Havana'ya ulaştırdı.

88 yılın ardından Küba'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Obama, kırmızı halıyla karşılandı.

Başkan Obama'nın, üç gün kalacağı Havana'daki ilk durağı geçen yıl yaklaşık 50 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin kurulmasıyla yeniden açılan ABD Büyükelçiliği olacak. Obama ve ailesi, daha sonra Havana'nın tarihi semtini gezecek.

Ayrıca Obama'nın Katedral ziyaretinde bulunarak kardinal Jamie Ortega'yla buluşması bekleniyor.

Obama, geçen hafta yaptığı açıklamada, Küba ziyaretinin bu ülkeyle diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesine katkı sağlayacağını belirterek, "Yaklaşık 90 yıl sonra gelecek hafta bir savaş gemisi eşlik etmeden Küba'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olmayı sabırsızlıkla bekliyorum" ifadesini kullanmıştı.


AA

Gündem Haberleri

EZBER BOZAN BESİCİLİK
SEDAŞ’a Jeneratör Şoku: 65 Saatlik Kesintinin Faturası Kesildi!
Bakımevinde Yaşlı Hastaya Şiddet ve Tükürme Skandalı!
İhale Sistematiği Çöktü: İBB İştirakine Dev Operasyon
O Paylaşım Başına İş Açtı! CHP’li Meclis Üyesi Kadir Dalgıç Tutuklandı