Nusaybin'de ağır hasarlı yapıların yıkımı sürüyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle ağır hasar oluşan yapıların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde, teröristlerin saldırıları nedeniyle ağır hasar oluşan yapıların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla başlatılan Atmaca -7 operasyonunun ardından 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz'da 6 mahalle hariç kısmen kaldırıldı.

Uygulamanın sona ermesinden sonra, PKK'lı teröristlerin operasyon dönemindeki saldırıları sonucu tahrip olan binaların yıkımı için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Yıkılan binaların hafriyatı, kamyonlarla Cizre yolundaki alana taşınıyor.

Öte yandan, Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde tespit edilen el yapımı patlayıcılar da kontrollü imha ediliyor.


AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?