Nijerya'daki şiddet olayları

Zamfara eyaletindeki madencilik faaliyetleri durduruldu, yabancılara bölgeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanındı

ABUJA (AA) - Nijerya'nın Zamfara eyaletinde devam eden şiddet olayları nedeniyle madencilik faaliyetleri durduruldu, yabancılara bölgeyi terk etmeleri için 48 saat süre verildi.

Polis Genel Müdürü Muhammed Adamu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zamfara eyaletinde yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgedeki madencilik faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti.

Adamu, "İstihbarat raporuna göre bölgedeki silahlı kişiler ile madencilik yapanlar arasında bir bağlantı var. Bunun için bölgede madencilik faaliyetleri durduruldu." dedi.

Bölgedeki çatışmaların sona ermesi için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Adamu, "Eyaletteki yabancılar da 48 saat içinde bölgeyi terk etmeli." ifadelerini kullandı.

Zamfara eyaletinde geçen hafta yaşanan şiddet olaylarında 50 kişi yaşamını yitirmişti.


Gündem Haberleri

DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı
BAKANLIK'TAN ÇEKİRGE AÇIKLAMASI