Nijerya'da 350 milyon kayıt dışı silah var

İçişleri Bakanı Dambazau: "Batı Afrika genelinde yaklaşık 500 milyon hafif silah var. Bu silahların yüzde 70'i Nijerya'da bulunuyor bu da yaklaşık 350 milyon silaha tekabül ediyor"

ABUJA (AA) - Nijerya İçişleri Bakanı Abdulrahman Dambazau, ülkede yaklaşık 350 milyon kayıt dışı silah bulunduğunu ve bu durumun ülke güvenliği açısından tehlike arz ettiğini açıkladı.

Dambazau, yaptığı açıklamada "Birleşmiş Milletler verilerine göre, Batı Afrika genelinde yaklaşık 500 milyon hafif silah var. Bu silahların yüzde 70'i Nijerya'da bulunuyor bu da yaklaşık 350 milyon silaha tekabül ediyor." ifadelerini kullandı.

Silahlanmanın ülke güvenliği açısından tehlike arz ettiğini vurgulayan Bambazau, "Bu silahlar, Nijerya'da insanların hayatını kaybetmesinde önemli bir yer teşkil ediyor. Ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda insan hayatını kaybediyor." dedi.

Ülkenin kuzeyinde faaliyet gösteren Boko Haram örgütü ile güneyindeki Nijer Deltası militanlarının bu silahlara sahip olduğunu ve ülke güvenliğini tehdit ettiklerini belirten Bambazau, yasa dışı silahlanma ile ilgili acil önlem alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti