Nijer'de cezaevine saldırı

Ülkenin batısında, çoğu Malili teröristlerin tutulduğu cezaevine düzenlenen saldırıda 2 güvenlik görevlisi yaralandı

NIAMEY (AA) - Nijer Savunma Bakanlığı, silahlı kişilerin, ülkenin batısındaki bir cezaevine saldırdığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Nijer'in batısındaki Kutukale bölgesindeki cezaevine silahlı kişilerce saldırı düzenlendiği, güvenlik güçlerinin saldırganlara müdahale ettiği olayda 1 saldırganın öldüğü, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı kaydedildi.

Güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen saldırganın üzerinde patlamaya hazır bomba düzeneği bulunduğu ifade edilen açıklamada, saldırganların yakalanması amacıyla çalışma yürütüldüğü vurgulandı.

Olaya karışan saldırganların kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

İçişleri ve Güvenlik Bakanı Muhammed Bazum, sosyal paylaşım sitesi Twitter'de yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan cezaevinde büyük kısmı Malililerden oluşan çok sayıda teröristin tutulduğu bilgisini paylaştı.

Öte yandan ülkenin orta kesimindeki Tahua bölgesinde insani yardım faaliyetleri yürüten bir ABD vatandaşı kaçırıldı. Kaçırma olayını şu ana kadar üstlenen herhangi bir silahlı grup olmadı.

AA

Gündem Haberleri

Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?