New York'ta Şükran Günü'ne doğru

DEAŞ'ın Şükran Günü yürüyüşüne yönelik tehditleri üzerine New York'ta güvenlik önlemleri artırılacak

NEW YORK (AA) - New York polisi, terör örgütü DEAŞ'ın 24 Kasım'daki Şükran Günü yürüyüşüne yönelik tehditleri üzerine güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.

DEAŞ'ın propaganda dergisinde gelecek hafta Manhattan'da yapılacak Şükran Günü yürüyüşünün hedef gösterilmesi nedeniyle yetkililer tarafından ilave önlemler alınmasına karar verildi.

Rumiyah dergisinin 11 Kasım tarihli sayısında, yürüyüşün DEAŞ hücrelerinin araçlı saldırıları için "mükemmel hedef" olabileceği ifadesi kullanılmıştı.

New York polisinin istihbarat ve terörle mücadeleden sorumlu yetkilisi John Miller, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür tehditlere karşı her zaman hazırlıklı olduklarını bildirdi.

Miller, söz konusu saldırı ihtimali ve benzerlerine karşı araç kiralama şirketlerinde denetimlerin yoğunlaştırıldığını ve bu şirketin çalışanlarına eğitimler verildiğini söyledi.

Yürüyüş güzergahına çıkan sokakların araç geçişine kapatılacağını anlatan Miller, güvenlik garantisi de verdi. Miller, kendisinin her yıl bu yürüyüşe katıldığını ve New Yorkluların da güvenle katılabileceğini ifade etti.

AA

Gündem Haberleri

Gümrükte Kırılan Eserler Beyan Dışı Çıktı
Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
30 Yılda Vaatler Arttı, Atmosferdeki Karbon Yoğunluğu Yüzde 18 Büyüdü
SON 66 YILIN EN YAĞIŞLI DÖNEMİ