Nevşehir'de telefonla dolandırıcılık

Kendilerini polis olarak tanıttıkları kişinin 2 bin 500 lirasını dolandıran 2 kişi tutuklandı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de telefonla aradıkları kişiye kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, telefonda kendisini polis olarak tanıtan şahıs, Emek Mahallesinde oturan Z.E'den kimliğinin terör örgütünün eline geçtiği bahanesiyle 2 bin 500 lirayı bir poşete koyarak eve gelecek kişiye vermesini istedi.

Kendisini "Polis Sinan" olarak tanıtan kişiye içerisinde 2 bin 500 lira para bulunan poşeti veren Z.E, dolandırıldığını anlayınca durumu polise bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda olayla ilgisi olduğu belirlenen H.Ö ve H.Ö. gözaltına aldı. Zanlıların üst aramasında bulunan 2 bin 500 lira Z.E'ye teslim edildi.

Zanlıların, benzer yöntemle Elazığ'da G.Y'nin 10 bin lirasını ve T.A'nın 5 bin lirasını dolandırdıkları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!