"Nefrete ve teröre karşıyız"

Almanya Uyum, Göç ve Mültecilerden sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, teröristlerin İslam dinini suistimal ettiklerini belirtti

BERLİN (AA) - Almanya Uyum, Göç ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, teröristlerin kendi saldırılarını meşru göstermek adına İslam'ı suistimal ettiklerini bildirdi.

Bakan Özoğuz, 17 Haziran’da Köln’de yapılacak "Barış Yürüyüşü"ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada teröristlerin kendi işledikleri cinayetleri bir din üzerine dayandırma hakları olmadığını vurgulayarak bu nedenle İslam'ı kendilerine araç eden bu kişilere karşı hep birlikte durmanın doğru olduğunu belirtti.

Yürüyüşün teröre karşı verilecek güzel bir tepki olduğunu ifade eden Özoğuz, bunun aynı zamanda barış içinde birlikte yaşam için verilecek bir mesaj olduğunu kaydetti.

Bakan Özoğuz, ''Herkes bilmelidir ki; biz bölünmeyeceğiz, kendimizi kullandırtmayacağız. Nefrete ve teröre karşıyız.'' ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü