NATO’dan Kilis açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:- "NATO Türkiye ile dayanışma içerisinde. NATO müttefikleri Türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldı ve gerekli olduğu sürece bunu yapmaya devam edecek”

BRÜKSEL (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kilis’e yapılan saldırılarla ilgili, “NATO Türkiye ile dayanışma içerisinde. NATO müttefikleri Türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldı ve gerekli olduğu sürece bunu yapmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Stoltenberg, Suriye’den Kilis’e atılan roket mermileri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kilis’te DAEŞ bombalamasından ve durumun kötüye gitmesinden endişe duyduğunu belirten Stoltenberg, bu durumun doğrudan Türkiye’nin güvenliğini etkilediğini kaydetti.

Stoltenberg, Kilis’te Türk vatandaşlarının yaşamını kaybetmesinden ötürü derinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, Türk insanına ve hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

NATO’nun Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldığını ve gerekli olduğu sürece bunu yapmaya devam edeceğini ifade etti.

AA

Gündem Haberleri

DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı
BAKANLIK'TAN ÇEKİRGE AÇIKLAMASI