×
  • Anasayfa
  • Konya
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • EĞİTİM
  • Yerel Gündem
  • Türkiye
  • İlçeler
  • Gündem
  • Politika
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
Ad

Nar ve nar suyunun faydaları

Nar ve nar suyunun faydaları

22.08.2013
Nar ve nar suyunun faydaları
125

Narın faydaları saymakla bitmiyor. İster tek tek tanelerini yiyerek tüketin, ister suyunu sıkarak için nar, pek çok derdin devası

Nar ve nar suyunun faydaları
225

Narın idrar söktürücü, kan yapıcı, enerji verici ve tansiyon düşürücü özelliği de vardır

Nar ve nar suyunun faydaları
325

Örneğin narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunuyor. Narın bilinen bazı faydaları

Nar ve nar suyunun faydaları
425

Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler.

525

Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur.

625

Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır

725

Enerji verir, yorgunluğu giderir.

825

İdrar söktürücü etkisiyle toksin atımını sağlar

925

Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur

1025

Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller

1125

İshali (diare) önler tedavide destek sağlar

1225

Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar.

1325

Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar

1425

Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır.

1525

Uzmanlar nar suyunun kalbi koruduğunu, damar tıkanıklığını önlediğini ve kansere karşı insan vücudunu koruduğunu belirtiyor

1625

Nar, özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan korur.

1725

İçerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engellemektedir

1825

İçerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engellemektedir

1925

Nar tanelerinden ziyade, tüm meyveden üretilen nar suyunun kırmızı şarap ve yeşil çaya nazaran üç kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğu bulunmuştur

2025

Meyve kabuğu alkaloit, tanen ve glikozitler içerir. İshal kesici ve kurt düşürücü özelliği vardır

2125

Kanlı ishalde kullanılır. Meyve kabuğu ekstresinin güçlü virüs ve mikrop öldürücü özelliği de vardır

2225

Cilt üzerinde enfeksiyon ve yara iyileştirici etki de gösterir. Meyve kabuğu tanenlerinin antioksidan ve anti-tümör etkileri de bilinmektedir

2325

Yapılan araştırmalara göre narda, serbest radikallere karşı güçlü etkisi olan çeşitli vitaminler, mineraller, enzimler, antioksidanlar var

2425

Bugün için bilinen en güçlü antioksidanlar; C ve E vitaminleri, glutatyon, lutein, N-Acetylcystein, keratonoidler, flavonoidler, koenzim Q-10, alfa lipoik asit ve selenyumdur

2525

Narın mikro besin içeriğine bağlı, vücudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunduğu bazı çalışmalarla ortaya konulmuştur