MUYA Terlik ve Ayakkabıya 'Rekabeti Kısıtlama' Soruşturması

icaret Bakanlığı Rekabet Kurumu, terlik ve ayakkabı sektörünün önde gelen markalarından MUYA Poliüretan Kauçuk Sanayi hakkında soruşturma başlattı.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Rekabet Kurumu, kadın, erkek, çocuk ve medikal kategorilerinde terlik ve ayakkabı üretimi ve dağıtımı alanlarında faaliyet gösteren MUYA Poliüretan Kauçuk Sanayi hakkında kritik bir soruşturma başlattı.

Kurumdan yapılan resmi açıklamada, soruşturmanın temelinde MUYA'nın Türkiye genelindeki yetkili satıcılarına yönelik rekabeti kısıtlayıcı uygulamalar yürüttüğü iddialarının bulunduğu belirtildi.

Bayilerin Fiyat ve Satış Politikalarına Müdahale İddiası

Soruşturmaya konu olan iddialar oldukça ciddi. MUYA'nın, hem geleneksel fiziksel mağazalar üzerinden satış yapan perakendecilerin hem de e-ticaret platformlarında faaliyet gösteren bayilerin yeniden satış fiyatlarını belirlediği ileri sürülüyor.

Başka bir deyişle, şirketin, bayilerin ve perakendecilerin ürünleri kendi belirledikleri fiyatlarda satmalarını engellediği iddia ediliyor. Buna ek olarak, şirketin bayilerin pasif satışlarını da kısıtladığı; yani farklı bölgelerdeki müşterilerden gelen ürün taleplerini karşılamak üzere satış yapmalarını önlediği öne sürüldü.

Kanun İhlali Değerlendirilecek

Rekabet Kurumu, yürütülen soruşturma kapsamında bu uygulamaların 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğini detaylı bir şekilde değerlendirecek. Toplanacak deliller ışığında, MUYA'nın Kanun'u ihlal edip etmediği tespit edilecek ve buna göre nihai karar verilecek. Soruşturma, sektördeki fiyatlama ve dağıtım politikaları açısından önemli bir emsal teşkil edebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TESK UYARDI
Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı