Musul'u kurtarma operasyonu

Irak'ta Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun 3 merkezden yönetildiği belirtildi

ERBİL (AA) - Irak'ta Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun ikisi Erbil, biri Hazır bölgesinde olmak üzere 3 merkezden yönetildiğini bildirdi.

Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmerge Bakanlığı, Irak hükümeti ve koalisyon güçlerine bağlı askeri yetkililerin operasyon kapsamında koordinasyon halinde çalıştıklarını belirtti.

Musul operasyonunun ikisi Erbil, biri Hazır bölgesinde olmak üzere 3 merkezden idare edildiği bilgisini paylaşan Yaver, Erbil'deki birinci merkezin Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı General Ali el-Ferici, Hazır bölgesindeki ikinci merkezin Bağdat'a bağlı Musul Operasyonlar Birimi Komutanı General Necim Cuburi, Peşmerge Bakanlığı binasındaki üçüncü merkezin ise Erbil ve Bağdat hükümetine bağlı yetkililer tarafından yönetildiğini ifade etti.

Bağdat hükümeti ve koalisyon güçleriyle uyum içinde hareket ettiklerini dile getiren Yaver, "Kürdistan bölgesi, Irak hükümeti ve koalisyon güçlerine bağlı komutanların yönettiği bu merkezler, DEAŞ'a ölümcül darbenin indirilmesinde önemli bir rol üstleniyor." dedi.

- Peşmerge güçleri kent merkezine girmeyecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Başkanı General Cemal Eminki de Mesut Barzani'nin belirlediği plan doğrultusunda sabah saatlerinde harekete geçtiklerini aktardı.

Ramadi ve Tikrit kentlerinden kaçan militanların katılmasıyla DAEŞ'in Musul'da yaklaşık 18 bin kişilik bir gücü olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Eminki, "Peşmerge güçleri DEAŞ'a karşı mücadelede tecrübelidir. DEAŞ'ın da eski gücüne sahip olmadığını söylemek lazım. Biz her ihtimale hazırlıklıyız." diye konuştu.

Eminki ayrıca, Bağdat ve koalisyon güçleriyle yapılan anlaşmaya göre Peşmerge güçlerinin Musul merkezine girmeyeceğini söyledi.


AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü