Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Kentin güneyinde ilk kurtarılan bölgelerden El-Kayyara kasabasında yüzde 90 oranında çöken elektrik sistemlerinin onarımına başlandı

MUSUL (AA) - Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'ten kurtarılan ilk bölgelerde elektrik sistemlerinin onarımının başlandığı bildirildi.

Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Musab el-Müderris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından görevlendirilen elektrik teknisyenleri heyetinin, Musul'un güneyindeki El-Kayyara nahiyesinde yüzde 90 oranında çöken elektrik sistemlerinin onarımına başladığını belirtti.

Elektrik enerjisi iletim ve dağıtım sistemlerinin DEAŞ saldırıları nedeniyle büyük çapta hasar gördüğüne ve yenilenme çalışmaları için büyük meblağların gerekli olduğuna dikkati çeken Müderris, bugüne kadar Enbar, Salahaddin ve Musul'daki elektrik sistemlerinde 3 milyar doları aşkın zarar olduğu bilgisini verdi.

Müderris, örgütün geride bıraktığı mayın ve patlayıcı tuzaklarının temizlenmesinin ardından bakanlığın, diğer kurtarılan bölgelerde de onarım çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Irak ordusu, ağustos ayında yaklaşık iki gün süren kuşatmanın altından Musul'un El-Kayyara kasabasını DEAŞ'tan temizlemişti.

DEAŞ, Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu Irak'ın Musul kentinin en büyük nahiyesi El-Kayyara'nın kurtarılmasından sonra bölgedeki petrol kuyularını ateşe vermişti.

AA

Gündem Haberleri

Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor
Kapora dolandırıcılığı! Fren ustası aracını ilanda görünce şok oldu
BU TABELAYI GÖRÜNCE SAKIN YOLA GİRMEYİN
Vatandaşlar isyanda: İcikli'ye girenle bağlantı kesiliyor