Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'un kenar semtlerinden 3 binden fazla sivil tahliye edildi

BAĞDAT (AA) - Irak güçlerinin Musul'un doğusundaki semtlerden 3 binden fazla sivili tahliye ettiği bildirildi.

Irak devlet televizyonunun haberine göre, Terörle Mücadele Gücü Birinci Tümen Komutanı General Sami el-Aridi, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 3 binden fazla sivilin Kerama ve Gökçeli semtlerinden tahliye edilerek geçici olarak inşa edilen kamplara yerleştirildiğini söyledi.

Operasyonla ilgili de bilgi veren Aridi, "Irak terörle mücadele güçleri, tamamen kurtarılması için Musul'un doğusundaki Kerama semtine ilerliyor." diye konuştu.

Irak güçleri, dün Musul kent merkezine bir kilometre mesafedeki Gökçeli'de kontrolü tamamen sağlamıştı. Ordu güçlerinin kentin kuzey girişine yakın Şelalat bölgesine de girdiği bildirilmişti.

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17. gününde devam ediyor. Uluslararası koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği operasyonda Irak ordusu, polis güçleri ve IKBY'ye bağlı Peşmerge güçleri yer alıyor.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI