Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

BM, Irak güvenlik güçlerinin Musul'un batısındaki operasyonlarında binden fazla evin yıkıldığını bildirdi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Irak güvenlik güçlerinin, Musul'un batısını terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonlarındaki tahribatın kentin doğusundaki operasyonlar sonucu meydana gelen tahribattan çok daha büyük olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada BM Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande, Irak güvenlik güçlerinin Musul'un batısındaki operasyonlarda binden fazla evin yıkıldığını ifade etti.

Musul'un batısında yaklaşık 300 bin kişinin yerinden edildiğini belirten Grande, binlerce insanın daha kentten kaçmak zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

Evlerin, okulların, sağlık merkezlerinin, elektrik ve su alt yapısının zarar zarar gördüğüne ve yıkıldığına dikkat çeken Grande, taraflara uluslararası insani hukuk çerçevesinde sivillerin ve sivil alt yapının korunması yükümlülüğünü hatırlattı.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi