Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Telafer ilçesinin doğusunda stratejik bir konumdaki sıradağlarda kontrol sağlandı

MUSUL (AA) - Irak'ın Musul kentinin batı yakasında, Telafer ilçesinin doğusunda stratejik bir konumda olan sıradağlarda kontrolün sağlandığı bildirildi.

Irak ordusunda görevli üsteğmen Semir Davud el-Muhsin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi'nin, Peşmerge güçlerinin kontrolündeki El-Ayadiye kasabası bitişiğinde terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki sıradağları ele geçirdiğini belirtti.

Muhsin, Telafer ilçesinin doğusuna örgütten yardım gitmesini engellemek için ilçenin batısındaki DEAŞ mevzilerinin de yoğun bir bombardımana tutulduğunu aktardı.

Stratejik dağlık bölgenin ele geçirilmesinin, Telafer'e doğru ilerlemeyi kolaylaştıracağını ifade eden Muhsin, saldırıların bilançosuna dair herhangi bir bilgi vermedi.

Musul'un doğu yakasında ocak ayında kontrolü tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren batı yakasını DEAŞ'tan kurtarmaya yönelik operasyon başlatmıştı.

AA

Gündem Haberleri

VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı
3. Dünya Kültürleri Festivali ve Uluslararası İnşaat Fuarı için geri sayım