Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'un doğusunda sokağa çıkma yasağı ilan edildi

NİNOVA (AA) - Irak ordusunun, Musul kentinin doğu yakasında terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan ettiği bildirildi.

Orduya bağlı 16. Tümen'de Yarbay Sabah el-Atvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ninova Operasyon Komutanlığının, Musul'un doğusundaki tüm mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini söyledi. Atvani, yasağın, DEAŞ'ın bugün kentin farklı bölgelerinde sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarının akabinde ilan edildiğini ve ikinci bir emre kadar süreceğini dile getirdi.

Atvani ayrıca Musul'un kuzeydoğusundaki El-Mühendisin Mahallesi'nde bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlatarak Haşdi Şabi milislerini hedef almaya çalıştığını ancak milisler tarafından öldürüldüğünü, olayda, 4 kişinin de yaralandığını ifade etti. Atvani, intihar eylemcisiyle birlikte mahalleye sızan örgüt elemanlarını arama çalışması başlatıldığını aktardı.

Irak'ta Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan doğu yakasındaki bir lokanta ve güvenlik noktasına bugün düzenlenen intihar saldırılarında 5 kişinin öldüğü, 33 kişinin yaralandığı bildirilmişti.





AA

Gündem Haberleri

KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu
SOSYAL MEDYANIN YENİ FENOMENİ
Haluk Levent’e Karşılıksız Çek Cezası: 70 Milyon TL