Musul'da yaralanan IKBY mensupları Türkiye'de tedavi ediliyor

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda yaralanan 14 IKBY güvenlik mensubu, Irak makamlarıyla iş birliği içinde, tedavileri Türkiye tarafından karşılanmak üzere dün Türkiye'ye getirildi

ANKARA (AA) - Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda yaralanan 14 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güvenlik mensubu, Irak makamlarıyla iş birliği içinde, tedavileri Türkiye tarafından karşılanmak üzere dün Türkiye'ye getirildi.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye ve Irak için ortak tehdit teşkil eden DEAŞ’a karşı mücadeleye Türkiye’nin ikili düzeyde ve uluslararası koalisyon bünyesinde siyasi, askeri ve insani destek verdiğine dikkati çekti.

Alınan bilgiye göre, Türkiye’nin verdiği bu destek, Irak’ta DEAŞ'a karşı mücadelede yaralanan tüm kesimlerden sivillerin ve güvenlik mensuplarının Türkiye’de tedavi edilmelerini de kapsıyor.

Bu çerçevede Musul’un DEAŞ'tan kurtarılmasına yönelik başlatılan harekatta yaralanan 14 IKBY güvenlik mensubunun, Irak makamlarıyla iş birliği içinde, tedavileri Türkiye tarafından karşılanmak üzere dün Türkiye’ye getirildiği öğrenildi.

Geçen ay da DEAŞ’la mücadelede yaralan 61 IKBY güvenlik mensubunun tedavisi Türkiye’de yapılmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti